Create friendship and confidence

Wat kunnen we u leren

Voetballen zoals het hoort

Onze jeugdopleiding is er vooral op gericht spelers technisch, fysisch, tactisch en mentaal sterk te maken.


KINDEREN

Jeugdopleiding 
 

Onderbouw (5-9 jaar)
Hier ligt de nadruk op de invdividuele ontwikkeling van elke speler.  Technische scholing en snelheidstraining gekoppeld aan heel veel spelplezier.  Tactische richtlijnen zijn erg miniem. Spelers spelen 2vs2 en 5vs5

Middenbouw (10-13 jaar)
De spelers leren samen spelen 8vs8. Verdere individuele vervolmaking met toenemende tactische richtlijnen.

Bovenbouw (14-20 jaar)
Vanaf deze leeftijd speelt men 11vs11.  Spelers worden tactisch geschoold met verdere vervolmaking van hun specifieke vaardigheden.

VOLWASSENEN

In het volwassen voetbal moet een speler leren omgaan met het spelen voor resultaten.  Tactisch inzicht is nu erg belangrijk. Het perfect werken in teamverband is absoluut noodzakelijk om te komen tot resultaten.
 

Blessurepreventie
Spelers zijn gevoelig voor blessures op volwassen leeftijd.  Hierbij is het noodzakelijk preventieve maatregelen te nemen.  Een voorbeeld hiervan zijn core stability oefeningen.

Testing
Meten is weten.  Door spelers te testen en te meten ga je het trainingsrprogramma kunnen individualiseren ifv de gemeten waardes.

Periodisering
Doelmatige conditionele opbouw ifv de jaarplanning. De opbouw gebeurt stelselmatig. link

TECHNIEK SCHOLING

Dit is ons stokpaardje.  De techniekscholing is uitstekend en spelers leren hier het beheersen van de 1vs1 situatie.  Belangrijk is de transfer van het geleerde naar de wedstrijdvormen.  We willen bereiken dat spelers inzicht verwerven in de toepassingen van de aangeleerde skills on the field,

Moves en Snelvoetenwerk
Ongeveer een 120 tal moves worden aangeleerd ifv van waar de tegenstander zich bevind

Wedstrijvormen
Toepassing in wedstrijdvormen. Alles met hoge handelingssnelheid.

PERIODISERING

Van jaarplanning tot trainingsdoelstellingen

Al onze jeugdteams werken met trainingsdoelstellingen.  Deze zijn verwerkt in een jaarplan en geperiodiseerd.  Het  periodiseringsmodel van Raymond Verheyen is van toepassing.